Ontmoetingen in het park

Ontmoetingen in het Park

1e editie
Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018
Josaphatpark in Schaarbeek

Uitwisselen om de wereld te veranderen

Een gratis burgerfestival onder de bomen, waar iedereen welkom is, om samen te praten over de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd in een wereld die radicaal nood heeft aan nieuwe horizonten !

Na de teleurstelling van de Wereldtop over Duurzame Ontwikkeling van 2002 en omdat er maar weinig animo is voor de dringende klimaatproblemen en voor de toenemende sociale ongelijkheid beslissen enkele Franse humanisten (Patrick Viveret, Geneviève Ancel, Edgar Morin, Henryane de Chaponay, Stéphane Hessel, …) een groots opgezet evenement te organiseren. Het doel? Het maatschappelijk middenveld uitnodigen om onze mensheid te ondervragen over de grote impasses van onze tijd en na te gaan hoeveel moed er nodig is om een andere weg in te slaan en de toekomst opnieuw met vertrouwen tegemoet te zien en weer zin te hebben om de handen uit de mouwen te steken.

In 2003 lanceren zij In Dialoog met de Mensheid in Lyon onder de bomen van het Parc de la Tête d’Or, volgens het principe van de palaverboom. In Dialoog met de Mensheid is uitgegroeid tot een internationale beweging en wordt vandaag georganiseerd in meer dan 60 steden ter wereld !

Brussel, hoofdstad van België en Europa, rijk door haar culturele diversiteit en het dynamisme van haar verenigings- en burgerweefsel, sluit zich aan bij dit internationale netwerk over de menselijke kwestie door haar 1e editie te organiseren: op 30 juni en 1 juli 2018.

Merci à Jonas d’Adesky et à Associations 21 pour la réalisation de cette vidéo.


PNG

Videos

juni 2020 :

Niets voor deze maand

mei 2020 | juli 2020

Inscrijving newsletter

Inscription à la liste de diffusion